نوشته شده توسط : azar yousefi

حرکت جنجالی ترکیه در قرارداد گازی با ایران

  •  

معاون وزیر نفت با رد حذف بند " Take or pay (بگیر یا بپرداز) " از قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه، اعلام کرد: توافق جدیدی با ترکیه برای افزایش صادرات گاز نداشته‌ایم.

حرکت جنجالی ترکیه در قرارداد گازی با ایران
 

به گزارش فرجام به نقل از مهر،حمیدرضا عراقی درباره پیشنهاد جدید بوتاش ترکیه برای حذف بند " Take or pay (بگیر یا بپرداز) " از قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه، گفت: تاکنون هیچ گونه تغییر جدیدی در قرارداد صادرات گاز طبیعی به ترکیه اعمال نشده است.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه حذف بند "Take or pay (بگیر یا بپرداز) " از قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه صحت ندارد، تصریح کرد: هم اکنون ایران مطابق با قرارداد گاز به این کشور همسایه صادر می کند و ساليانه تعداد زيادي از اينران به عنوان مسافر تور ترکیه 93 به شهرهاي مختلف ترکیه سفر ميكنند .

معاون وزیر نفت در خصوص احتمال افزایش پنج میلیون مترمکعبی صادرات روزانه گاز به ترکیه هم اظهار داشت: مذاکراتی با ترکیه برای افزایش حجم صادرات گاز انجام شده است اما تاکنون هیچ گونه قرارداد جدیدی بین دو طرف امضا نشده است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در شرایط فعلی ایران مطابق با قرارداد موجود تا سقف ۳۰ میلیون متر مکعب امکان صادرات گاز طبیعیبه ترکیه را دارد، تبیین کرد: مطابق با قرارداد فعلی حجم صادرات و یا واردات گاز توسط دو کشور می تواند تا سقف ۲۵ درصد افزایش یا کاهش یابد.

عراقی همچنین با رد هر گونه توافق نهایی با ترکیه برای افزایش حجم صادرات گاز در ازای کاهش قیمت، خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ توافق جدید گازی بین ایران و ترکیه به جز اجرای قرارداد موجود حاصل نشده است.

در قرارداد صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه بندی به نام " Take or pay (بگیر یا بپرداز) " وجود دارد که بر اساس این بند قراردادی، اگر ترکیه به دلایل مسائل فنی و عملیاتی و یا تکمیل بودن مخازن ذخیره سازی، نتواند سالانه تا سقف ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز از ایران دریافت کند، باید پول گاز را به طور کامل پرداخت کند.

به عبارت دیگر، براساس قرارداد ۲۵ ساله گازی بین تهران و آنکارا، شرکت ملی گاز ایران باید سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز به شرکت بوتاش ترکیه تحویل دهد. درصورتی که هریک از دو طرف به دلیلی درتحویل یا برداشت گاز وقفه ایجاد کنند، موظف به پرداخت غرامت می‌شوند.

بر اساس این بند قراردادی، در سال ۱۳۸۸ شرکت بوتاش ترکیه به دلیل عدم برداشت گاز کافی از ایران (ترکیه به جای ۱۰ میلیارد حدود ۶.۸ میلیارد مترمکعب گاز برداشت کرد) مشمول جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری شد.

از این رو مقامات بوتاش ترکیه در طول مذاکرات خود با مقامات ایرانی بیش از آنکه بر گران بودن بهای گاز صادراتی ایران تاکید داشته باشند، محور اصلی گفتگوها را بر سر حذف بند Take or pay قرار داده بودند که مسئولان وزارت نفت زیر بار حذف این بند از قرارداد صادرات گاز به ترکیه نشدند.

علی ماجدی معاون سابق وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت درباره پیشنهاد ترکیه درباره حذف بند Take or pay (بگیر یا بپرداز) گفته بود: این بند قابل حذف نیست فقط درصدهای آن ممکن است کم یا زیاد شود. البته باید در نظر داشت که در مذاکره دو طرف سعی می کنند منافع خودشان را به دست بیاورند و به یک نقطه مشترک برسند.



:: موضوعات مرتبط: تور ترکیه , ,
:: برچسب‌ها: حرکت جنجالی ترکیه در قرارداد گازی با ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 آذر 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : azar yousefi

ترکیه یا ایران؟ مسافران به دنبال مقصد ارزانند

جام جم سرا: ابراهیم پورفرج با اشاره به افزایش نرخ‌هایی که در هتل‌ها، حمل و نقل و غذا به وجود آمده است گفت: خدمات در ایران به طور کلی گران است، با این حال قیمت خدمات گردشگری در یک سال گذشته با برخی بازارهای منطقه قابل رقابت شده است؛ اما اگر اوضاع را کنترل نکنیم و اجازه بدهیم قیمت‌ها بدون منطق افزایش یابد، گردشگرانی که اکنون به ایران روی آورده‌اند را از دست می‌دهیم.

وی اضافه کرد: با توجه به نرخ پايين تور ترکیه اکنون شرایط به گونه‌ای است که نمی‌دانیم تا یک‌سال دیگر بازار گردشگری ایران چه می‌شود، برای همین برخی فکر می‌کنند باید از فرصت پیش آمده تا از بین نرفته، استفاده کنند.

او ادامه داد: در حال حاضر گردشگران براحتی به کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و ترکیه سفر می‌کنند و هزینه دو هفتۀ سفر در این کشورها معادل هزینه یک هفته سفر در ایران می‌شود، همین مسئله باعث خواهد شد رقابت درهم‌شکسته شود و کشورهای منطقه همین تعداد گردشگری که به ایران آمده‌اند را از ما بگیرند.

وی سپس به برخوردهای غیراصولی برخی مراکز خدماتی گردشگری در قیمت‌گذاری اشاره کرد و افزود: ما در یکی از هتل‌های اصفهان برای گروهی از گردشگران خارجی مهمانی شام گرفتیم که هزینه غذا برای هر نفر 150 هزار تومان شد، در حالی که برای ورودیه سالن هم 2 میلیون تومان تقاضا کرده بود. بعضی از مراکز گردشگری واقعاً موقعیت پیش آمده در صنعت گردشگری را درک نمی‌کنند.

رئیس جامعه تورگردانان ایران گفت: حمل و نقل، هتل و آژانس‌ها سه ضلع گردشگری هستند و منافع مشترکی در این صنعت دارند و باید به هم کمک کنند تا این شرایط پایدار بماند و بازار رقابتی ایران حفظ شود. باید تعادل در نرخ‌گذاری کیفیت خدمات رعایت شود و با یکدیگر در این‌باره مذاکره کنیم تا به نتیجه برسیم. اگر این سه ضلع از هم فاصله بگیرند، یقیناً در بازار رقابتی گردشگری شکست می‌خوریم. (ایسنا)



:: موضوعات مرتبط: تور ترکیه , ,
:: برچسب‌ها: ترکیه یا ایران؟ مسافران به دنبال مقصد ارزانند ,
:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 آذر 1393 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد